• Van Oldenbarneveldtstraat 92-3
  • Postbus 471 6800 AL Arnhem
  • (026) 377 97 97
  • sbh@sbh.nl

Kliniek voor zorg en wonen Pro Persona Nijmegen

Dit gebouw voor een diverse cliƫntengroep is onderdeel van het Masterplan Nijmeegsebaan. Het is het derde gebouw van de drie zustergebouwen aan de boomweide. Het functionele plan kan wisselen tussen een open en een besloten structuur. Een tweetal extra beveiligde kamers zijn opgenomen om crisissituaties op te kunnen vangen. Deze kamers zijn opgezet volgens de laatste TNO veldnormen.

De appartementen bevinden zich aan de lange zijde, grenzend aan de houten gevel. De verkeersstructuur loopt langs en door een groot atrium wat licht, lucht en ruimte geeft aan de clienten. Aan de boomweide zijn de gemeenschappelijke ruimten gelegen, de meer facilitaire ruimten liggen bij de formele entree aan de stuwwalkant waar ook de wegenstructuur loopt. De beeldtaal langs de boomweide is warm en informeel en wordt uitgedrukt in hout. Hiermee is het rechtstreeks familie van de overige gebouwen aan de boomweide. Aan de stuwwalkant is de beeldtaal formeler en harder in steen.

Dit gebouw is gemaakt in samwerking met BogermanDill Architecten. De 3D-visualisatie is gemaakt door BogermanDill Architecten.