Centraal bureau Ambiq  |  Hengelo (ov)



Discipline:    Architectuur, Interieur
      
Typologie:    Werken
      
Jaar:    2012
      
Team:    Ytzen Tamminga, Ab Hans, Walter Stoop en Tino Hoven
      
Opdrachtgever:    Ambiq

Het centraal bureau biedt ruimte aan het intern werkapparaat en een belangrijk deel van de behandelcapaciteit van Amiq. Daarnaast is er kantoorruimte voor de ambulante medewerkers. Tevens is hierin het grootste deel van de MFC poli gevestigd, die Ambiq en Accàre gezamenlijk hebben opgezet. In het kantoorgebouw is tevens een beperkt aantal m² gerealiseerd ten behoeve van verhuur aan derden met de mogelijkheid bij verdere groei van de organisatie deze ruimte in te zetten voor Ambiq zelf.

In het nieuwe dienstencentrum van Ambiq wordt er gewerkt volgens de principes van Het Nieuwe Werken (HNW). Dit containerbegrip is tijdens het proces specifiek toegesneden op de organisatie en omgedoopt tot Ambiq’s Nieuwe Werken. Het oorspronkelijke ontwerp van het gebouw ging uit van een traditioneel cellenkantoor.  Buro SBH heeft een inventarisatie van de organisatie gemaakt en het programma van eisen opgesteld.
De medewerkers zijn nauw betrokken geweest bij de inrichting zodat er een “co-create” schap ontstond van hun toekomstige werkplek en daarmee een groot draagvlak voor HNW. Er zijn verschillende proefopstellingen gemaakt van de inrichting waarbij de medewerkers hun input konden geven. Ook de cliëntraad van Ambiq was betrokken bij de ontwikkeling van Ambiq’s Nieuwe Werken.
 

































< terug naar het overzicht